WEDSTRIJD RS Decoratie Edegem - ZVK Sahin 05 Hasselt  2 - 3  (0-0)

DATUM 10-04-2009  21:15

DOELPUNTEN 28’ pen. Makhoukhi (0-1), 28’ Jaffal (1-1), 34’ Yasin (1-2), 36’ Yilmaz (1-3) en 37’ Potvin (2-3).

VERSLAG De eerste tien minuten waren er gelijkopgaande kansen voor beide teams met Jaffal en Ajouaou aan de ene kant en Nagrigota en Makhouki aan de overzijde. Sahin was sneller en agressiver op de bal en Edegem holde achter de feiten aan moest het hebben van snelle counters van Ajouaou en afstandschoten van Jaffal en Pouwels. De score bleef echter 0-0.

Na de pauze zette Sahin meteen druk maar het leek erop dat er een brilscore zou blijven staan tot na 28' Rousseau ongewild heel even Makhouki hinderde en ref Vliegen de bal op de stip legde. Makhouki twijfelde niet voor de 0-1. Nog dezelfde minuut counterde Jaffal scherp om van ver de 1-1 voorbij Cragnaz te schieten. De kansen bleven mooi verdeeld tot Erdal met een vrijschop 1-2 maakte en Yilmaz met een afstandschot Hasselt op 1-3 zette. Edegem zette na 36' beloftenkeeper Aps mee in als vijfde veldspeler en er kwamen onmiddellijk kansen voor de thuisploeg met de 2-3 van Potvin. Edegem bleef drukken, maar Sahin hield alles mooi gesloten en won de partij. Door de winst van lommel zakt RSD Edegem naar de 10de plaats. De Edegem beloften wonnen met zware 7-2 cijfers.